Nye bilder

Urinveisproblemer hos katt

En oversikt over de vanligste årsakene til urinveisproblemer hos katt.

Av: veterinær Jeanette Brekke Hansen, Hønefoss Dyrehospital

Vannhale på hund

Deler en artikkel skrevet av Susanna Martell hos Agria dyreforsikring

(man må jo ikke skrive alt selv:))

Høyt stoffskifte hos katt

Eldre katter rammes ofte av overaktiv skjoldbruskkjertel. Dette kalles hypertyreose, eller høyt stoffskifte. Skjoldbruskkjertelen, som ligger i halsregionen, begynner å overprodusere hormonet thyroxin.

De kliniske symptomene kan være ganske dramatiske, og katter kan bli alvorlig syke av denne sykdommen. I de fleste tilfeller kan tilstanden behandles.

Flåtten kommer

Flåtten kryper i disse dager frem på østlandet, og det er på tide å tenke på å beskytte dyra våre.

NATURLIG SÅRBEHANDLING - HONNING!

Interessen for honning som sårbehandlingsmiddel øker etter hvert som bakteriene blir mer resistente mot antibiotika.

Terapeutiske honningprodukter er nå tilgjengelig i Norge. Honning har bakteriedrepende effekt og bruk av honning ved sårbehandling kan bidra til:

Hei vi ønsker deg en fin dag, ser ut som det går bra, vi har tatt sjansen å kaste skjermen når vi går tur:) Klem fra Lycky og Oline

Hoggormen er ute!

Du vet det er vår når den første hunden, som er bitt av hoggorm for sesongen, dukker opp på klinikken… På helgas akuttvakt fikk vi inn en uheldige finsk støveren Pjusken fra Sokna, som hadde vært utfor ormen. Han kom inn med en hevelse på leppa og var allment påkjent og hadde kastet opp.

Han fikk intravenøs og smertestillende og medisiner for å få ned hevelsen. Etter noen timer på Dyrehospitalet fikk han reise hjem. Heldigvis ble han mye bedre til dagen etter, og hevelsen gikk tilbake. Han var derfor en av de heldige uheldige… Det er ikke alltid det går like bra. Hvert år får vi inn hund som er bitt av hoggorm, og noen av disse kan bli alvorlig syke. Det er spesielt nå i vårsola vi bør være på vakt, da ormen våkner til liv og døser i varmen. En nysgjerrig ung hund som kommer snusende ses på som en alvorlig trussel, og ormen har da lett for å hogge til og sprøyte gift i hunden. De fleste hunder blir bitt i leppa, men noen bites også i poten eller andre steder på kroppen. Noen blir alvorlig syke, mens andre ganger kan det være ormen ikke sprøyter inn gift og da blir det ”bare” smerter på bittstedet med en mindre hevelse.

Hvorfor skal vi være så kritiske til antibiotikabruk, og hva betyr egentlig antibiotikaresistens??

Jeg ble veldig inspirert til å skrive et lite innlegg om antibiotikaresistens på jobben i dag. En kunde av meg, fortalte at hun hadde fått høre om et veldig bra middel mot hudproblemer på hund. Dette middelet kunne kjøpes på nettet og het “Angel Eyes”. Dette “fôrtilskuddet” var veldig utbredt i hundemiljøet. Det var kjent for å gi fin hud og fjernet rødhet i hvit pels.

Nå har det blitt lettere og billigere å reise med kjæledyr

Reglene kan du lese på mattilsynets hjemmesider.

Kort sammendrag av det viktigste:

gammel katt

Hei

Annonse

Dyrlegens dagbok

Følges av 144 medlemmer.

Litt av hvert fra dagliglivet på Hønefoss Dyrehospital. Tar gjerne imot spørmål fra lesere. Siden er nok mest for oss som er litt “dyregærne”;-) Mer om sonen

Origo Dyrlegens dagbok er en sone på Origo. Les mer